Zaproszenie do składania ofert na świadczenie usług cateringowych -
A A A

Zaproszenie do składania ofert na świadczenie usług cateringowych

 



 

 

Europejski Fundusz na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich – Europa inwestująca w obszary wiejskie

 

ZAPROSZENIE

Stowarzyszenie „Prawo-Obywatel-Demokracja” w Wieruszowie zaprasza do składania ofert na świadczenie usług cateringowych w ramach projektu: „Organizacja przedsięwzięć o charakterze edukacyjnym i warsztatowym w sferze funkcjonowania NGO's”.

 

 

1. Opis zadania

a) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla 192 uczestników szkoleń i warsztatów organizowanych przez Stowarzyszenie „Prawo-Obywatel-Demokracja” w ramach projektu: „Organizacja przedsięwzięć o charakterze edukacyjnym i warsztatowym w sferze funkcjonowania NGO’s”. Usługa będzie świadczona podczas 12 dni szkoleń i warsztatów w okresie trwania projektu. 

b) Poprzez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. Świadczenie usług cateringowych przez Wykonawcę obejmować będzie zapewnienie: 

  1. wstawka kawowa
  • napoje gorące: kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę),
  • dodatki: mleko, cukier, cytryna;
  • woda gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej 500 ml na osobę);
  • ciastka kruche, pączuszki, rogaliki itp. (co najmniej 80g na osobę).
  1. lunch bufetowy
  • woda gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej 500 ml na osobę),
  • napoje gorące: kawa, herbata, (łącznie co najmniej 300 ml na osobę),
  • dodatki: mleko, cukier, cytryna
  • sałaty i sałatki - co najmniej 2 propozycje (łącznie co najmniej 100g na osobę);
  • danie główne: dodatki skrobiowe (co najmniej 450 -500 g na osobę, w tym dodatek mięsny, rybny lub jarski nie mniej niż 150 g) jako dodatek skrobiowy rozumie się ziemniaki, ryż, kaszę lub makaron;
  • dania winny być podawane na gorąco.
  • W  ramach świadczonych usług cateringowych Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem Zamawiającego na wskazane szkolenia/warsztaty.

 

2. Wymagania szczegółowe związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia:

a)     w ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:

  • przygotowania, dowozu i podania posiłków w terminie (zgodnie z przedstawionym przez zamawiającego harmonogramem  szkoleń i warsztatów) i miejscu, w którym będą się one odbywać (teren miasta Wieruszów),
  • przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.),
  • świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych,
  • posiłki powinny być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki
  • dostarczenia własnych naczyń, sztućców odpowiednio do liczby uczestników, użyte naczynia winny być czyste, nieuszkodzone
  • zapewnienia osoby/osób, które przygotują catering oraz uprzątną i wywiozą pozostałości po zakończonej usłudze,
  • estetycznego podawania posiłków, zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych; uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach,
  • dostarczania posiłków(przerwa kawowa i lunch bufetowy)na miejsce wskazane przez Zamawiającego nastąpi najpóźniej na 15 min. przed rozpoczęciem przerwy na kawę i lunch
  • wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas szkoleń i warsztatów.

b)    W ramach zamówienia Zamawiający zobowiązuje się do

  • Każdorazowego zlecania wykonania poszczególnych usług z 3 dniowym wyprzedzeniem przed zaplanowanym terminem szkoleń lub warsztatów, określając dokładnie termin (z podaniem daty i godzin  świadczenia usługi), miejsce, przy uwzględnieniu, liczby uczestników warsztatu/szkolenia -

c)     Szacunkowa ilość zestawów:

  • 6 dni po 11 osób
  • 6 dni po 21 osób

d)    Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania uwag w trakcie realizacji usługi, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić.

e)     Zaplanowana liczba posiłków może ulec zmianie ze względu na zmianę liczby uczestników warsztatów i szkoleń.

f)     Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie przygotowane i wydane posiłki. Cena podana przez wykonawcę za świadczoną usługę jest obowiązująca na czas ważności umowy i nie będzie podlegała  waloryzacji w okresie jej trwania

 

3. Kryteria wyboru oferty

Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się kryterium: 100% - cena. Zamówienie zostanie udzielone Usługodawcy, który spełni warunki określone w pkt 1. i 2. niniejszego zaproszenia oraz złoży ofertę z najniższą ceną brutto za usługę cateringową wycenioną na 1 uczestnika. Przewidywany okres realizacji zadania: czwarty kwartał 2014r. Miejscem wykonania zadania będzie Wieruszów. Dokładny adres zostanie określony w umowie.

 

  1. 4.      Miejsce i termin złożenia oferty

Oferty należy składać osobiście w siedzibie  Stowarzyszenia „Prawo-Obywatel-Demokracja” w Wieruszowie, mailowo na adres: biuro@sikos.org.pl lub za pośrednictwem Poczty Polskiej w terminie do 14.09.2014r. do godz. 1500

 

 5. Informacje dotyczące wyboru oferty i zawarcia umowy: o wyborze oferty, miejscu i terminie podpisania umowy wybrany oferent zostanie poinformowany telefonicznie (skontaktujemy się tylko z wybranym oferentem).

 

 

Wieruszów, dnia 01.09.2014r.

 

 

    Prezes Stowarzyszenia

Prawo-Obywatel-Demokracja

 

Aneta Werbicka