Zaproszenie do składania ofert na świadczenie usług cateringowych
Europejski Fundusz na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich – Europa inwestująca w obszary wiejskie
ZAPROSZENIE
Stowarzyszenie „Prawo-Obywatel-Demokracja” w Wieruszowie zaprasza do składania ofert na świadczenie usług cateringowych w ramach projektu: „Organizacja przedsięwzięć o charakterze edukacyjnym i warsztatowym w sferze funkcjonowania NGO's”.
1. Opis zadania
a) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla 192 uczestników szkoleń i warsztatów organizowanych przez Stowarzyszenie „Prawo-Obywatel-Demokracja” w ramach projektu: „Organizacja przedsięwzięć o charakterze edukacyjnym i warsztatowym w sferze funkcjonowania NGO’s”. Usługa będzie świadczona podczas 12 dni szkoleń i warsztatów w okresie trwania projektu.
b) Poprzez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. Świadczenie usług cateringowych przez Wykonawcę obejmować będzie zapewnienie:
- wstawka kawowa
- napoje gorące: kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę),
- dodatki: mleko, cukier, cytryna;
- woda gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej 500 ml na osobę);
- ciastka kruche, pączuszki, rogaliki itp. (co najmniej 80g na osobę).
- lunch bufetowy
- woda gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej 500 ml na osobę),
- napoje gorące: kawa, herbata, (łącznie co najmniej 300 ml na osobę),
- dodatki: mleko, cukier, cytryna
- sałaty i sałatki - co najmniej 2 propozycje (łącznie co najmniej 100g na osobę);
- danie główne: dodatki skrobiowe (co najmniej 450 -500 g na osobę, w tym dodatek mięsny, rybny lub jarski nie mniej niż 150 g) jako dodatek skrobiowy rozumie się ziemniaki, ryż, kaszę lub makaron;
- dania winny być podawane na gorąco.
- W ramach świadczonych usług cateringowych Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem Zamawiającego na wskazane szkolenia/warsztaty.
2. Wymagania szczegółowe związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia:
a) w ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:
- przygotowania, dowozu i podania posiłków w terminie (zgodnie z przedstawionym przez zamawiającego harmonogramem szkoleń i warsztatów) i miejscu, w którym będą się one odbywać (teren miasta Wieruszów),
- przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.),
- świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych,
- posiłki powinny być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki
- dostarczenia własnych naczyń, sztućców odpowiednio do liczby uczestników, użyte naczynia winny być czyste, nieuszkodzone
- zapewnienia osoby/osób, które przygotują catering oraz uprzątną i wywiozą pozostałości po zakończonej usłudze,
- estetycznego podawania posiłków, zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych; uprzątnięcia i wywiezienia wszystkich śmieci pozostałych po posiłkach,
- dostarczania posiłków(przerwa kawowa i lunch bufetowy)na miejsce wskazane przez Zamawiającego nastąpi najpóźniej na 15 min. przed rozpoczęciem przerwy na kawę i lunch
- wykonawca zobowiązuje się do wskazania Zamawiającemu osób do kontaktu oraz koordynujących realizację zamówienia i odpowiedzialnych za catering podczas szkoleń i warsztatów.
b) W ramach zamówienia Zamawiający zobowiązuje się do
- Każdorazowego zlecania wykonania poszczególnych usług z 3 dniowym wyprzedzeniem przed zaplanowanym terminem szkoleń lub warsztatów, określając dokładnie termin (z podaniem daty i godzin świadczenia usługi), miejsce, przy uwzględnieniu, liczby uczestników warsztatu/szkolenia -
c) Szacunkowa ilość zestawów:
- 6 dni po 11 osób
- 6 dni po 21 osób
d) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania uwag w trakcie realizacji usługi, które Wykonawca zobowiązany będzie uwzględnić.
e) Zaplanowana liczba posiłków może ulec zmianie ze względu na zmianę liczby uczestników warsztatów i szkoleń.
f) Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie przygotowane i wydane posiłki. Cena podana przez wykonawcę za świadczoną usługę jest obowiązująca na czas ważności umowy i nie będzie podlegała waloryzacji w okresie jej trwania
3. Kryteria wyboru oferty
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się kryterium: 100% - cena. Zamówienie zostanie udzielone Usługodawcy, który spełni warunki określone w pkt 1. i 2. niniejszego zaproszenia oraz złoży ofertę z najniższą ceną brutto za usługę cateringową wycenioną na 1 uczestnika. Przewidywany okres realizacji zadania: czwarty kwartał 2014r. Miejscem wykonania zadania będzie Wieruszów. Dokładny adres zostanie określony w umowie.
- 4. Miejsce i termin złożenia oferty
Oferty należy składać osobiście w siedzibie Stowarzyszenia „Prawo-Obywatel-Demokracja” w Wieruszowie, mailowo na adres: biuro@sikos.org.pl lub za pośrednictwem Poczty Polskiej w terminie do 14.09.2014r. do godz. 1500
5. Informacje dotyczące wyboru oferty i zawarcia umowy: o wyborze oferty, miejscu i terminie podpisania umowy wybrany oferent zostanie poinformowany telefonicznie (skontaktujemy się tylko z wybranym oferentem).
Wieruszów, dnia 01.09.2014r.
Prezes Stowarzyszenia
Prawo-Obywatel-Demokracja
Aneta Werbicka